Informatie Letland


Letland in het kort

Letland ligt gevangen tussen de landen Estland en Litouwen, die samen de drie Baltische landen vormen. Ook wat inwoners en oppervlakte betreft is Letland het middelste land van de drie. Toch is de hoofdstad Riga de best bezochte stad in de wijde omgeving. Nergens in het Baltische gebied vind je een stad zo groot en modern als Riga. De levendigheid van de hoofdstad staat in contrast met de rustige dorpjes die zo veel verspreid liggen door Letland. Landschappen verschillen hier van bosrijk tot rivierdal en van hoogland tot kust. Vooral in Vidzeme, het weidse noorden van Letland, vind je geweldige landschappen en is het bezaaid met schilderachtige kasteeltjes. Ook Koerland in het westen heeft een heel eigen aantrekkingskracht. Hier is de erfenis van eeuwenoude traditie nog erg herkenbaar.

Handige weetjes

Feiten Letland
Grootte 64.600 km² (1,6 keer groter dan Nederland)
Ligging 56° 52’ 8” N, 24° 50’ 28” O
Taal Lets
Geld Letse Lat (LVL)
Vliegtijd Ruim 2 uur
Tijdsverschil 1 uur later (winter)

Meer weetjes in de feitentabel van Letland.

Klimaat in Letland

Het weer in Letland is over het algemeen als vrij koud te bestempelen. Het land kent een zeeklimaat wat zorgt voor koude winden en milde zomers. Vooral in het voorjaar en de eerste zomermaanden is het klimaat in Letland aangenaam met temperaturen rond de 20°C.  ’s Winters valt er veel sneeuw, maar wordt de kou aan de kust verminderd door het zeewater.

Populaire regio’s

  • Riga
  • Liepaja
  • Daugavpils

Vakantie naar Letland

€ 200,- tot € 699,-

Vooral de laatste jaren is Riga erg in opkomst als vakantiebestemming. Over het algemeen gaan toeristen voor twee dingen naar Letland op vakantie. Zowel de hoofdstad Riga als het natuurschoon van het platte land is erg de moeite waard om eens te bezoeken. Vaak wordt een bezoek aan Letland dan ook gedaan in de vorm van een korte rondreis. Op die manier zie je het beste van de twee totaal verschillende werelden die Letland je te bieden heeft. Naast de moderne stad Riga kent Letland ook een aantal kleinere en middelgrote steden. Deze zijn tot vandaag de dag een stuk minder bekend. Maar juist daarom kunnen deze authentieke stadjes erg de moeite waard zijn. Ook kunnen ze ideaal fungeren als uitvalbasis voor lange wandelingen door de prachtige Letse natuur.