Algemeen Letland


Feiten over Letland

Met de feitjes in de feitentabel over Letland maak je de kans om praktische problemen tegen te komen een stuk kleiner. Ben je gewoon nieuwsgierig naar het tijdsverschil of aantal inwoners, neem dan ook rustig een kijkje.

Bezienswaardigheden in Letland

Letland kent zowel een aantrekkelijke stadscultuur, als een prachtige natuur. De eerste vind je vooral in Riga, waar moderne architectuur, historische monumenten en musea breed gezaaid zijn. Het binnenland kent echter een heel ander soort bezienswaardigheden. Letland heeft een overweldigend natuurschoon dat met een uitvalbasis in een van de kleinere steden, heel goed te bezoeken is.

Horeca in Letland

De horeca in Letland concentreert zich vooral rond Riga. Hier vind je restaurants, cafés en uitgaansgelegenheden naar de West-Europese standaard. Ook hotels in verschillende grootten en prijsklassen kom je hier genoeg tegen. Buiten de hoofdstad is dit echter een heel ander verhaal. Restaurants zijn vaak gevestigd in hotels, en van uitgaan is soms helemaal geen sprake.

Achtergronden van Letland

De rumoerige geschiedenis van Letland speelt ook nu nog een grote rol in het dagelijks leven van de Letten. De jonge republiek is zich echter aan het ontpoppen tot een goed ontwikkeld Europees land. De prachtige natuur die Letland rijk is, vormt een uniek landschap doordat ze al eeuwen onveranderd is.

Klimaat van Letland

Het klimaat in Letland wordt getypeerd door heftige winters en verbazingwekkend warme zomers. ’s Winters veranderd sneeuw het uitgestrekte landschap in een sprookjeslandschap wat veel toeristen trekt. Maar ook in de relatief korte zomers heeft Letland genoeg te bieden. Neerslag komt veel voor in Letland, maar de precieze hoeveelheid is erg aan locatie gebonden.

Praktische informatie

Elk land heeft zo haar eigen gebruiken en gewoontes. Om goed op de hoogte te zijn zaken zoals bijvoorbeeld taal en prijspeil, hebben we bij de praktische informatie over Letland de belangrijkste informatie voor je verzameld. Op deze manier kun je gemakkelijk je weg vinden in de Letse cultuur.