Bezienswaardigheden Letland


Letland - Jurmala strandHoewel veel mensen het niet verwachten kent Letland een hoop bezienswaardigheden die erg het bezoeken waard zijn. Het brede aanbod loopt uiteen van uitgestrekte meren in het laagland tot de 19e eeuwse stedenbouw van Riga. Deze hoofdstad wordt steeds vaker ontdekt door een groeiende groep toeristen. De tegenstelling die je als bezoeker tegenkomt in Letland is groot. De rustgevende natuur heeft de overhand in veel van de streken in het land terwijl het onmisbare Riga een heel ander soort van de Letse bezienswaardigheden telt. Hier vind je een moderne omgeving gecombineerd met de grote invloed van tradities en gebruiken. Van verschillende perioden in de geschiedenis van Letland vind je overblijfselen in deze metropool. Delen van het oude centrum stammen bijvoorbeeld nog uit de middeleeuwen, terwijl andere delen van de stad juist bekend staan om hun uitbundige art nouveau architectuur. Verschillende kerken en een eeuwenoud paleis sieren de stad en geven je even het gevoel dat je door een aloude stad dwaalt. Ten oosten van de oude stad, maakt de typische bebouwing plaats voor een aantal grootse parken. Lange boulevards met weelderige bouwstijl verenigen dit deel van de stad.
Maar ook buiten Riga is veel te beleven. Zo zullen natuurliefhebbers zich niet snel vervelen in Letland. Bezienswaardigheden zijn er genoeg op dit gebied. Drie grote nationale parken en talloze natuurgebieden bieden elk wandeltochten aan met de meest adembenemende natuurbelevenis. In de winter wordt Letland steeds meer ontdekt als wintersportlocatie. Ter afwisseling op het drukke Riga liggen er verspreid over Letland verschillende middelgrote steden. Bezoek eens een aantal van deze plaatsen en ontdek de onderlinge verschillen. ’s Zomers zijn vooral de kustplaatsen een aanrader. Deze vormen dan de ideale uitvalbasis voor een tochtje naar een van de mooie stranden van Letland. Bezienswaardigheden kent Letland kortom in alle soorten en maten. Natuur, historie, horeca en cultuur zijn allemaal te vinden in dit veelzijdige land.

Belangrijkste bezienswaardigheden van Letland op een rij

  • Pils Laukums – Riga
  • Alberta iela – Riga
  • Rundale Paleis – Pilsrundale
  • Stranden – Liepaja
  • Imposante natuur – binnenland

Bezienswaardigheden per stad

Bezienswaardigheden in Letland vind je zowel binnen als buiten de grenzen van de steden. De belangrijkste attracties vind je in Riga, de hoofdstad van Letland die gelegen is aan beide oevers van de Daugava rivier. Deze stad is door haar (voor het gebied) uitzonderlijke omvang, het meest op toeristen gericht. Maar ook verschillende minder grote steden zijn ook zeker het bezoeken waard. Naast dat deze steden een hoop bezienswaardigheden bieden, zijn ze ook een perfecte uitvalbasis voor excursies naar het buitengebied. Zo horen wandelen in een van de uitgestrekte natuurparken, skiën in de heuvels en genieten aan het strand tot populaire activiteiten.

Bekijk de bezienswaardigheden in Letland per stad

» Bezienswaardigheden in Riga
» Bezienswaardigheden in Sigulda
» Bezienswaardigheden in Daugavpils
» Bezienswaardigheden in Liepaja
» Overige bezienswaardigheden in Letland