Foto’s Letland


Letland Vizdeme

In Letland kun je absoluut je hart ophalen wanneer je geïnteresseerd bent in landschapsfotografie. Maar ook wanneer je nog niet veel ervaring hebt met het maken van foto’s van landschappen, of het maken van foto’s in het algemeen, zal de omgeving van Letland je niet onberoerd laten. Letland is onder te verdelen in vier regio’s met elke regio zijn eigen karakteristieke kenmerken om op de foto te zetten. In Virzdeme, gelegen in het noorden van Letland, kun je vanaf het hoogste punt van Letland schitterende panorama foto’s maken van de omgeving. Tevens is in deze regio het Gauja Nationaal Park gelegen, waar je zeker geïnspireerd zal worden tot het maken van prachtige foto’s van Letland.

Letland Latgale

Latgale vormt het door toeristen nog onontdekte deel van Letland. Hier kun je foto’s maken van het leven op het platteland van Letland, tevens loopt het grootste deel van de Daugava door dot gebied heen.

Letland Kurzeme

De regio Kurzeme, gelegen in het noorden van Letland, biedt de mogelijkheid om foto’s te maken van uitgestrekte, bijna onbewoonde gebieden. Het belangrijkste deel van dit gebied bestaat dan ook uit uitgestrekte bossen en heuvellandschap.

Letland Zemgale

Dit centrale deel van Letland, is het vruchtbaarste gedeelte dankzij de rivier de Lielupe in dit gebied. In deze streek zul je voornamelijk foto’s kunnen maken van uitgestrekte akkerbouw.