Weer Letland


Klimaat Letland

Het weer in Letland wordt gekenmerkt door een gematigd zeeklimaat, dat houdt in dat de zomers mild zijn en de winters relatief koel. De ligging van Letland aan de Oostzee heeft grote invloed op het weer in Letland. Zo is te merken dat het weer aan de kust van Letland in de winter aan de kust milder is dan in de binnenlanden van Letland, dankzij de invloed van de watertemperatuur. De winter periode duurt in vergelijking met Nederland lang, van oktober tot en met april. Het weer in deze periode van het jaar kan variëren van temperaturen net boven nul, tot diep onder nul wanneer er een oosten wind waait. Het voorjaar duurt slechts 2 maanden, van half april tot en met half juni. In deze periode van het jaar moet je rekening houden met zeer wisselvallig weer. Van juli tot en met augustus is het heerlijk vertoeven in Letland, met zonnig weer en temperaturen die kunnen oplopen toto 25 graden. De maand september kan gezien worden als najaar, waarin het weer snel minder word en de temperaturen snel dalen.

Neerslag Letland

De neerslag hoeveelheden in Letland zijn zoals te verwachten valt bij een gematigd zeeklimaat vrij fors. Met name het weer in de maanden augustus en september wordt gekenmerkt door grote neerslag hoeveelheden. Naast de regenachtige dagen, is er ook regelmatig sprake van mistige dagen in Letland. Gemiddeld wordt het weer in Letland 3 maanden lang door sneeuwval bepaald.

Beste Reisperiode

De beste periode om op vakantie te gaan van Letland hangt natuurlijk erg af van wat je wilt doen. De zomer maanden worden gekenmerkt door heerlijk weer met zeer aangename temperaturen. Het witte landschap in de winter laat weer een heel ander Letland zien.