Bezienswaardigheden

Letland kent zowel een aantrekkelijke stadscultuur, als een prachtige natuur. Dat eerste vind je vooral in Riga, een stad boordevol moderne architectuur, historische monumenten en musea. Het binnenland kent andere bezienswaardigheden. Wie het binnenland intrekt om het groene Letland te ontdekken zal genieten van de nationale parken, wouden en riviertjes.
Horeca

Het grootste deel van de Letse horeca zal je in Riga vinden. In het centrum zitten talloze restaurants, cafés en uitgaansgelegenheden. Ook qua hotels hoef je in Letland, en dan weer vooral Riga, niet lang te zoeken. Zowel grote, luxe hotels als kleine, wat knussere hotels zijn in overvloed aanwezig. In de kleinere steden is het wat lastiger, en zal je wat vaker genoegen moeten nemen met wat minder luxe.

Achtergrond

De rumoerige geschiedenis van Letland speelt ook nu nog een grote rol in het dagelijks leven van de Letten. De jonge republiek is zich echter snel aan het ontpoppen tot een moderne Europese natie. Die langzame ontwikkeling en beperkte verstedelijking heeft ook zijn voordelen: de prachtige natuur heeft op veel plekken eeuwenlang vrij z’n gang kunnen gaan.

Klimaat

Het klimaat in Letland wordt getypeerd door heftige winters en soms verrassend warme zomers. ’s Winters verandert sneeuw het uitgestrekte landschap in een sprookjeslandschap wat veel toeristen trekt. Maar ook in de relatief korte zomers heeft Letland genoeg te bieden. Neerslag komt veel voor in Letland, maar de precieze hoeveelheid is erg aan locatie gebonden.