Ga op Stedentrip naar Riga!

Tijdens je stedentrip in Letland zul je je niet snel vervelen. Of je puur voor de cultuur komt, of ook ‘s nachts lekker wil feesten – Riga heeft het allemaal. Bovendien is de architectuur van deze stad erg bijzonder en uiteenlopend. Kijk niet gek op wanneer je in een straat zowel een gebouw in jugendstil als een gotisch bouwwerk tegenkomt. Het openbaar vervoer in Riga is simpel en goedkoop. Spaar je benen dus, en pak de bus of tram!

Tijdens je stedentrip in Riga is het op verschillende manieren mogelijk om de stad te leren kennen. Ga bijvoorbeeld eens op boottocht over de oevers van de Westelijke Duina. Letland is een land waarvoor je even de moeite moet nemen om er ‘in te komen’, al helemaal als je alleen toeristische bolwerken als Parijs of Barcelona gewend bent.

Must sees in Riga

Ontdek de Letse Cultuur

Wie optimaal in contact wil komen met de cultuur van Letland kan het beste naar het platteland afreizen. Vooral tijdens een autovakantie in Letland moet je dit even doen. Kom in contact met de lokale bevolking en proef van de sfeer van het Letse boerenleven. Letlanders genieten van het leven en houden wel van een drankje. De favoriete likeur van het land is Balzam, een sterke kruidenlikeur die je tijdens je stedentrip in Letland geproefd moet hebben. De Letse keuken is vrij primitief en is beïnvloed door allerlei verschillende keukens zoals de Duitse, de Russische of de Poolse.